日本超有创意的幼儿园食堂装修设计案例

2020-08-05 10:21:54 宏钰堂教育 100

日本福山市有座建于 1978 年的幼儿园,名叫儿童花园,已经有 40 年历史了。园区场地宽阔,配套完善,但是随着儿童人数的增加以及设施的老化,需要对教学楼里的食堂进行扩建。8年前,前田圭介曾受邀设计新的「花生保育园」,就在园区右下角,因外形酷似一颗花生而得名。这座木结构建筑也是完全打破了常规,外立面采用两段交叠的圆弧设计,围合成内部宽大平坦的空间。下面就跟随郑州幼儿园装修公司宏钰堂装饰小编一起来欣赏日本超有创意的幼儿园食堂装修设计案例!

In Fukuyama, Japan, there is a kindergarten built in 1978 called children's garden, which has a history of 40 years. However, with the increase of the number of children and the aging of facilities, the canteen in the teaching building needs to be expanded. Eight years ago, Keisuke Maeda was invited to design a new "peanut conservation garden", which is located in the lower right corner of the park. It is named because it looks like a peanut. The wooden structure of the building is also completely out of the ordinary. The facade is designed with two overlapped arcs to form a wide and flat interior space.Following the Zhengzhou kindergarten decoration company hongyutang decoration small editor together to enjoy the Japanese super creative kindergarten canteen decoration design case!

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计案例

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计案例

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计案例

单从外观看,雕塑般的外立面尤其吸睛,却完全想象不到这座建筑是用来干啥的。入口外围的长廊巨大而空旷,双层挑高的设计,加上交叉成十字的柱体,带来无尽的纵深感。饭厅内部有别于一眼能望到头的普通食堂,乍一看给人一种棱角分明的感觉。上大下小的交叉立柱和天花板的十字横梁连成了一个相距 3.5 米的发散式网格结构,通过水平和垂直方向的景深渐变来创建变化的距离感。 

From the outside, the sculptural facade is particularly eye-catching, but I can't imagine what this building is for. The corridor outside the entrance is huge and open. The double-layer high-rise design, coupled with the cross shaped columns, brings endless depth. The interior of the dining room is different from the ordinary canteen which can be seen from the end at a glance. At first glance, it gives people a feeling of sharp edges and corners. A 3.5-meter divergent grid structure is formed by crossing columns and cross beams of the ceiling. The horizontal and vertical depth of field gradients are used to create a varying sense of distance.

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计方案

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计方案

日本超有创意的幼儿园食堂装修设计方案

从二楼向下看,餐厅上方的回廊像云朵一般悬浮着。白色旋转楼梯将整个建筑分为两段。引导着视线向上进入位于二层的育儿室。悬浮的阶梯创造轻盈视感,内侧扶手的高度也适合孩子们的身高。安全性有保障。育儿室不对称的分布在走廊两侧。大小不一的方形壁龛为孩子们提供了玩耍的场所,也可以用来收纳玩具。顶部灯箱也刚好形成呼应。

Looking down from the second floor, the veranda above the restaurant is floating like a cloud. The white spiral staircase divides the whole building into two sections. Guide your eyes up into the nursery on the second floor. The suspended ladder creates a light sense of sight, and the height of the inner armrest is also suitable for children's height. Security is guaranteed. The nursery is asymmetrically distributed on both sides of the corridor. Square niches of different sizes provide a place for children to play and to store toys. The light box at the top just echoes.

日本超有创意的幼儿园食堂楼梯装修设计方案

日本超有创意的幼儿园装修设计方案

日本超有创意的幼儿园装修设计方案



标签:   日本幼儿园装修设计 日本幼儿园设计案例