鼓励孩子自由探索的Playville托儿所装修设计方案

2020-05-15 13:23:07 宏钰堂教育 104

对于孩子来说,游戏是学习最好的方式,这个年龄的他们通过身体对外界的探索来搭建对世界的认知。这间“Playville”的托儿所装修设计理念就是通过利用建筑的多种地形结构来鼓励孩子用不同的方式移动,帮助他们充分探索身体和认知能力。

For children, play is the best way to learn. At this age, they build their cognition of the world through their body's exploration of the outside world. The playville nursery is designed to encourage children to move in different ways and help them fully explore their physical and cognitive abilities by using the building's various topographical structures.

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所装修设计方案

 “Playville”有四个区域,提供不同的建筑地形和结构,鼓励幼儿行走、攀爬、跳跃和爬行,简直就是一个室内的游乐场了。当然,孩子的安全才是最重要的,设计师用低冲击地板取代了硬木地板,以防止孩子们因为兴奋玩闹而受伤。孩子们通过入口大厅进入“雾树隧道”。在这里,覆盖地板和墙壁的实木板形成了一个拱门。

"Playville" has four areas, providing different building terrain and structures, encouraging children to walk, climb, jump and crawl, which is just an indoor playground. Of course, the safety of children is the most important. The designer replaced the hardwood floor with the low impact floor to prevent the children from getting hurt because of the excitement. The children entered the fog tree tunnel through the entrance hall. Here, a solid wooden slab covering the floor and walls forms an arch.

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

“雾树隧道”是由覆盖储物柜和护理室的木板构成的。在空间的玻璃墙上的渐变胶片会产生雾蒙蒙的背景。在玻璃的另一面,是一个有盖的室外区域,被称为“沙丘绿洲”。在这里,孩子们可以在沙坑里玩耍,也可以跳蹦床。

The "fog tree tunnel" is made up of wooden boards covering lockers and nursing rooms. The gradient film on the glass wall of the space will produce a foggy background. On the other side of the glass, there is a covered outdoor area called "dune oasis". Here, children can play in bunkers or jump on trampolines.

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所游戏区装修设计方案

在主游戏区,这里有一片白色的“泳池”哦,用定制泡沫块制成的半透明球充满了“泳池”,孩子可以在里面尽情“戏水”。走出主游戏区,便是“走廊大厅”,这是一个木质的平台,孩子可以在上面攀爬或者滑来滑去,同时在下面形成了一个隐秘的藏身之处,像不像我们小时候的“秘密基地”。

In the main game area, there is a white swimming pool. The translucent ball made of custom foam blocks is full of "swimming pool", and children can play with water in it. Out of the main game area is the "corridor hall", which is a wooden platform on which children can climb or slide. At the same time, a hidden hiding place is formed below, like the "secret base" in our childhood.

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所活动区装修设计方案

鼓励孩子自由探索的Playville托儿所活动区装修设计方案



标签:   托儿所装修设计 托儿所装修方案