开放灵活的保利WeDo儿童教育机构装修设计方案

2020-01-13 11:11:35 宏钰堂教育 107

本案位于北京的一个儿童教育机构,旨在挖掘和培养孩子在音乐方面的天赋和潜能,提高综合艺术修养。设计师通过空间设计突破固化的结构限制,实现开放、自由、灵活的现代教学环境,并让孩子与空间产生亲密感。接下来就跟随郑州儿童教育机构装修公司宏钰堂一起来看看吧。

This case is located in a children's education institution in Beijing, which aims to tap and cultivate children's talent and potential in music and improve comprehensive artistic accomplishment. Designers break through solidified structural constraints through space design to achieve an open, free and flexible modern teaching environment, and let children have a sense of intimacy with space. Next follow the Zhengzhou Children's Education Institute decoration company Hongyu Tang to see it.

保利WeDo儿童教育机构装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构大厅装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构大厅装修设计效果图

项目分布于商场一层七个柱跨之间,空间基本结构是框架+剪力墙,总面积约1000平米,并附带约300平米的地下室。尽量拆除了所有砌块墙体,打通原本封闭的房间,用一条走廊将教室及公共空间进行连接,所有教学空间向商场中庭水平展开,包括音乐教室、私教室、接待厅、剧场和排练厅等。

The project is distributed between the seven columns on the first floor of the mall, and the basic structure of the space is the frame shear wall, with a total area of about 1000 square meters and a basement of about 300 square meters. As far as possible to remove all block walls, open the original closed room, with a corridor to connect the classroom and public space, all teaching space to the mall atrium level, including music classroom, private room, reception hall, theater and rehearsal hall.

保利WeDo儿童教育机构排练室装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构图书区装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构楼梯装修设计效果图

中庭局部拆除了楼板,竹庭院延伸至地下的舞蹈教室、瑜伽教室和办公空间。竹庭院构成入口大厅的景观焦点,同时是上下层交通转换的节点。在教室之间利用墙体的空隙产生景观区,形成室内的“室外”空间。而植物与书架的结合让孩子的阅读与休息轻松、自然的发生。

The atrium partially removes the floor, and the bamboo courtyard extends to the underground dance classroom, yoga classroom and office space. Bamboo courtyard constitutes the focal point of the entrance hall and is the node of the upper and lower traffic conversion. Using the gap of the wall between the classrooms to produce the landscape area, forming the indoor "outdoor" space. And the combination of plants and bookshelves makes children's reading and rest easy and natural.

保利WeDo儿童教育机构教室装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构舞蹈教室装修设计效果图

音乐教室要同时满足隔音和吸音的声学要求。音乐教室墙面均采用了三层中空玻璃进行隔音,吊顶采用木纹转印铝制格栅和铝板,除了隔音处理之外,坡屋顶的形态和格栅的起伏表面也起到混音作用。小剧场由于空间高度有限,因此不设吊顶,仅在人的尺度范围内采用了木质吸音板,在视觉上让空间变高,同时取得良好的声学效果。

The music classroom should meet the acoustic requirements of sound insulation and sound absorption simultaneously. The wall of the music classroom is soundproof with three layers of insulating glass, and the ceiling with wood grain transfer printing aluminum grille and aluminum plate, in addition to sound insulation treatment, the shape of the slope roof and the undulating surface of the grille also play a role in mixing. Due to the limited space height, the small theater does not have a ceiling, only in the human scale of the use of wood sound-absorbing board, in the visual space to make high, and achieve good acoustic results. 

保利WeDo儿童教育机构小剧场装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构教室装修设计效果图

保利WeDo儿童教育机构办公区装修设计效果图



标签:   儿童教育机构装修 教育机构装修设计效果图