大折面跃层空间 根特SINT-LUCAS美术学校设计方案

2020-01-08 09:02:26 宏钰堂教育 102

本案位于比利时的根特SINT-LUCAS美术学校,负责人将其新增了一个工作室建筑和一个小型图书馆。在总规中,跨越两个街区的封闭修道院被变成一个开放的艺术学校,原来内向的花园也变成两个街区间的公共广场。接下来就跟随郑州专业美术学校装修公司宏钰堂一起来看看吧。

In this case, the director of the SINT-LUCAS School of Fine Arts in Ghent, Belgium, added a new studio building and a small library. In the master rule, the closed monastery across two blocks was turned into an open art school, and the original introverted garden became a public square between two blocks. Then follow Zhengzhou professional art school decoration company Hongyu Tang together to see it.

根特SINT-LUCAS美术学校设计效果图

根特SINT-LUCAS美术学校设计效果图

学校的长厂的工作室建筑采用了大折面造型,混凝土与玻璃交替分布在外立面。天光从顶部天窗射入,为学校的集体工作室空间带来光明。工作室层高达到两层,为此还增设不少跃层空间。在新的广场上,有一个半透明皮肤的孤立的图书馆大楼,图书馆的书在这张皮肤后面,学校的自助餐厅在一楼。书架是海螺的作为建筑物的结构元素。

The studio building of the school's Changchang uses a large fold shape, with concrete and glass alternately distributed on the outer facade. The sky shines through the top skylight, bringing light to the school's collective studio space. The height of the studio is up to two levels, and a lot of space is added. On the new square, there is an isolated library building with translucent skin, the library books behind this skin and the school cafeteria on the first floor. The bookshelf is the structure element of the conch as a building.

根特SINT-LUCAS美术学校外观设计效果图

根特SINT-LUCAS美术学校设计效果图

车间建筑也是一种基于水平、交替、不透明和半透明体积的堆积的自主形式。它是一个不规则的堆积的矩形块状体积与中间半透明的部分提供天顶光的工作看台。两个车间有一个双层高度和夹层楼层,顶部一个单层高度。每个车间都有封闭的墙作为工作表面的主水平。墙的功能是从一个核心到另一个核心的梁,以便在没有内部结构元素的情况下获得工作空间。

Workshop building is also an autonomous form of stacking based on horizontal, alternating, opaque and translucent volumes. It is an irregular accumulation of rectangular block volumes with the middle translucent portion providing zenith light to the working stands. The two workshops have a double-layer height and a mezzanine floor with a single-layer height at the top. Each workshop has enclosed walls as the main level of the working surface. the function of the wall is to move from one core to the beam of the other core in order to obtain the workspace without internal structural elements. 

根特SINT-LUCAS美术学校教室设计效果图

根特SINT-LUCAS美术学校教室设计效果图



标签:   美术学校装修设计 美术学校设计效果图