重拾的欢乐时光 雅安简约风幼儿园装修设计案例赏析

2019-12-20 10:41:41 宏钰堂教育 164

本案位于四川雅安的一所重建幼儿园,属于芦山地震灾后重建的一部分。设计师根据其地理位置和周围环境,设计了一个集学习、娱乐、游戏、探索于一体的教育空间,接下来就跟随郑州幼儿园装修公司宏钰堂一起来看看吧。

The present case is located in a reconstruction kindergarten of Ya 'an in Sichuan, and belongs to the part of the post-earthquake reconstruction of Lu Mountain. The designer, based on its geographical location and the surrounding environment, has designed a space for learning, entertainment, and games to be integrated, followed by the Zhengzhou Kindergarten Decoration Company.

雅安简约风幼儿园外观装修设计效果图

雅安简约风幼儿园活动区装修设计效果图

设计师采用集约式布局为地面更多的幼儿活动空间提供了可能,12 个活动室单元分三层叠放于场地靠学校的一侧,用加宽的走廊联系起来。休息室、音体活动室以一至二层的小盒子的形式,分散插入主体体量,小盒子的顶部成为多个室外场地。首层局部架空成为入口,风沿着河谷吹来,经由建筑体量形成的缝隙轻拂而过。

It is possible for designers to use an intensive layout to provide more space for children living on the ground, with 12 movable room units stacked on one side of the site on the side of the school and connected by a widened corridor. In the lounge, the sound room is in the form of a small box of one to two layers, is dispersed and inserted into the main body mass, and the top of the small box becomes a plurality of outdoor sites. The first floor is partially overhead, and the wind is blown along the valley, and through the crevices of the building mass.

雅安简约风幼儿园走廊装修设计效果图

雅安简约风幼儿园走廊装修设计效果图

建筑垂直方向的叠加疏远了幼儿与地面活动场的距离,设计师利用不同标高的屋面平台,在二层、三层形成多个班级活动区域,可对应特定班级使用,领域感与开放性并存。走廊被不规则地拓宽形成“街道”,如首层的入口、二层的阅读平台、三层的屋顶露台,幼儿园每个功能用房对应着“街道”,也有着表情各异的门及窗户,深窗台形成高低错落的壁龛。

The superposition of the vertical direction of the building alienates the distance between the baby and the ground movable field, and the designer uses the roof platform with different levels, and forms a plurality of class activity areas on the two layers and the three layers, and can correspond to the specific class usage, and the field sense and the openness coexist. The corridor is widened irregularly to form a "street", such as the entrance of the first floor, the reading platform of the second floor, the roof terrace of the three-layer, each functional room of the kindergarten corresponding to the "street", also with doors and windows with different expressions, and the deep sill forms a low-and-low-height niche.

雅安简约风幼儿园室外活动区装修设计效果图

雅安简约风幼儿园活动区装修设计效果图

幼儿园场地整体高差为4米,南高北低。最北部的音体活动室与升起的台阶恰好形成室外小剧场,中部有平坦的活动场地。向南逐级升高的平台分别是游戏器械区和植物园圃。南面最高点最终与二层“街道”衔接,形成一个空间回路。在每一个高度上远眺,田园、河谷、远山,这些场地的元素都将深深刻印在小朋友的认知中,成为他们心中童年与家乡的记忆。

The overall height difference of the kindergarten field is 4 meters, and the south high north is low. The north-of-the-the-north sound room and the rising step just form the outdoor little theater, with a flat active site in the middle. The platform to step up to the south is the game device area and the plant garden, respectively. And the highest point of the south finally is connected with the two-layer "street" to form a space loop. The elements of these sites will be deeply imprinted in the children's cognition and become the memory of their childhood and hometown.

雅安简约风幼儿园壁龛装修设计效果图

雅安简约风幼儿园沙池装修设计效果图


标签:   幼儿园装修设计 简约风幼儿园装修设计