别致灵活的儿童乐园 墨尔本新建幼儿园装修设计方案

2019-12-16 10:35:28 宏钰堂教育 102

本案位于墨尔本市区新建的幼儿园,设计师在此空间设计了一系列尽可能小的开放式灵活空间,并使其与幼儿园三层空间中的室外游乐空间相连,形成了开放与封闭相连接的一个儿童学习活动场所。接下来就跟随郑州幼儿园装修公司宏钰堂一起来欣赏他们的装修设计吧。

This case is located in the new kindergarten in downtown Melbourne, where the designer designed a series of open flexible space as small as possible, and connected it to the outdoor play space in the three-story space of the kindergarten, forming an open and closed connection of a children's learning activity place. Then follow the Zhengzhou kindergarten decoration company Hongyu Tang to enjoy their decoration design it.

墨尔本新建幼儿园外观装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园中庭装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园游戏区装修设计效果图

在室内空间的设计上,设计师考虑空间的灵活性,避免设计过于刻意或者线性的空间。色彩通常都是将颜色作为视觉识别的符号,设计师将活动室的门被涂成深蓝色,而厨房和孩子们的盥洗室空间则使用深色的瓷砖贴面。剩余的颜色则通过一系列游乐设施和孩子们创作的艺术画作等注入空间。

In the design of indoor space, designers consider the flexibility of space to avoid the design of too deliberate or linear space. Color is usually used as a symbol of visual recognition, designers paint the door of the activity room dark blue, while the kitchen and children's bathroom space is covered with dark tiles. The rest of the colors are injected into space through a series of amusement facilities and art paintings created by children.

墨尔本新建幼儿园走廊装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园接待区装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园活动室装修设计效果图

设计师在室外游乐空间,创造了一系列具有自然美感的室外空间,屋顶上设有光伏电池板,且整个建筑物的保温隔热效果十分之好,从而降低了室内空间对供暖和制冷的需求。建筑物的朝向使的北向的阳光也能照进室内空间,从而充分地实现了自然采光,同时,过热的西向阳光则通过一系列激动的藤架被阻挡在建筑室内空间之外。

The designer creates a series of outdoor spaces with natural beauty in the outdoor play space, and the roof is provided with a photovoltaic cell panel, and the heat preservation and heat insulation effect of the whole building is very good, so that the requirement of indoor space for heating and cooling is reduced. The facing sunlight of the building can also be taken into the indoor space, so that the natural lighting is fully realized, and meanwhile, the overheated west-direction sunlight is blocked outside the building indoor space through a series of excited rattan frames.

墨尔本新建幼儿园教室装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园教室装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园教室装修设计效果图

设计过程中,甲方提出可以将厨房和健康饮食计划作为儿童日常活动的一个重要组成部分。因此,设计师将厨房设置在了幼儿园入口的旁边,玻璃围合出厨师的操作空间,在备餐的时候,每个人都能闻到食物诱人的香气。厨房与用餐区和庭院相连,而60,000升容量的地下水箱不仅有助于有效地处理雨水,还可以将收集到的雨水用于冲洗厕所和灌溉花园。

In the course of the design, Party A proposes that the kitchen and the healthy diet plan can be used as an important part of the day-to-day activities of children. As a result, the designer sets the kitchen next to the kindergarten entrance, and the glass encloses the chef's operating space, and at the time of the meal, everyone can smell the attractive aroma of the food. The kitchen is connected to the dining area and the courtyard, while the 60,000-liter capacity of the ground water tank will not only help to effectively treat the rain, but also the collected rainwater will be used to flush the toilet and to the irrigation garden.

墨尔本新建幼儿园楼梯装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园厨房装修设计效果图

墨尔本新建幼儿园厨房操作台装修设计效果图


标签:   幼儿园装修设计 幼儿园装修设计方案